Linkek, tudnivalók

Zichy Gyula Pályázati Program

A PTE BTK a tanulmányok megkezdését a Zichy Gyula Pályázati Program kidolgozásával is támogatja. Különösen a tanárképzésbe jelentkezők önköltségéhez, a kollégiumi elhelyezéshez nyújtunk segítséget, de kedvezménnyel várjuk a korábban nálunk végzetteket is. További részletek ezen a linken érhetők el.

 

Gólyatábor, kollégium

Azok a szerencsések, akik a "rendes" felvételi eljárásban felvételt nyertek hozzánk, meghívót kaptak gólyatáborunkba, Sikondára. Ha Te is szeretnél eljönni – bár még bizonytalan, hogy hallgatónk leszel-e – ezen a linken jelentkezhetsz.

A megjegyzés rovatba írd be, hogy "pótfelvételis vagyok" – Neked a helyszínen kell majd a tábor díját fizetnie készpénzben (18.000 Ft)

Minden a gólyaként fontos információt egyben megtalálsz a http://golya.pecsibolcsesz.hu-n!  

 

A pótfelvételizők gyakran kérdezik, hogyan juthatnak majd kollégiumhoz. Most, első körben a felsősöknek és az elsőéveseknek szóló beköltözéseknek zajlanak le – ezek után tudják majd a HPP-sek (Hallgató Pályázati Pont)) feltölteni a megmaradt helyeket.

Mindenképp keresd a BTK HPP-t az alábbi címen: pte.btk.hpp@gmail.com és kérd felvételedet a kollégiumi várólistára.

 

 

A PécsiBölcsész útmutatója az élethez

 

A PTE BTK HÖK írói gárdája összeállított egy kiadványt, mely a maga hatvan oldalával tartalmaz mindent, amit az egyetemről, a városról és a rátok váró pécsi hallgatói létről tudni érdemes. Hogyan kell órát felvenni? Mi az a Hallgatói Önkormányzat, hova lehet elmenni szórakozni, hol a legjobb menü a városban és mit kell tenni, ha nem tudod, hogyan kell egy pályázatot kitölteni? Lapozd végig az útmutatót és mindenre választ fogsz kapni.

 

Mesterképzésre jelentkezők figyelmébe!

Felhívjuk figyelmüket, hogy meghirdetett szakjainkra csak azok jelentkezését tudjuk fogadni, akik alapdiplomája teljes kreditbeszámítással fogadható el a kívánt mesterszakra. Ennek oka, hogy minden más diploma esetében kreditelismerési kérelmet kell beadnia a jelentkezőnek, ennek elbírálására viszont a pótfelvételi eljárás rövidsége miatt nincs mód. Természetesen, akik rendelkeznek korábbról érvényes kredithatározattal, ők nyugodtan jelentkezhetnek. A jelentkezéshez a kredithatározatot is csatolniuk kell.

A jelentkezéshez csatolni kell a végzettséget igazoló dokumentum (diploma, esetleges kredithatározat, 50 kredit elvégzését igazoló kreditigazolás) egyszerű fénymásolatát, valamint minden egyéb, többletpont-igényt igazoló dokumentumot (nyelvvizsga, tanári munkaviszony igazolása, stb.)

Postai értesítést a vizsga időpontjáról és helyszínéről az eljárás rövidsége miatt nem küldünk, e-mailben tájékoztatjuk majd jelentkezőinket.

 

További linkek

A PTE BTK honlapján megtalálsz minden hivatalos információt.

A PTE BTK HÖK honlapján megtalálsz mindent, ami a hallgatói élet szempontjából releváns lehet.