Mit kell tennem?

 

A pótfelvételi eljárásban való részvétel módja nem különbözik a normál felvételiétől.

A felvi.hu-n kell majd regisztrálnod és bejelentkezned, valamint szükséged lesz beszkennelve a végzettséget igazoló dokumentumaidra (érettségi, esetleg diploma – a dokumentumok magyar nyelvű változatát töltsd fel!), valamint a többletpont-igényt igazoló dokumentumaidra (pl. nyelvvizsgabizonyítvány). 

Lépésről lépésre:

1. Ha korábban adtál be jelentkezést, bizonyosodj meg róla, hogy tényleg nem vettek fel sehova!

2. Nézd át a választható szakok listáját!
A minimális ponthatár 2017-ben az önköltséges osztatlan tanárképzésben és BA szakokon min. 280 pont volt. A pótfelvételin azonban az a pontküszöb, amivel érdemes jelentkezni annyi, amennyi a normál felvételi végén az adott szak önköltséges formáján megállapított ponthatár.

3. Bizonyosodj meg róla, hogy megvannak a szükséges dokumentumaid (nyelvvizsgád, érettségi bizonyítványod beszkennelve)!

4. Teljesítsd a felvi.hu jelentkezési procedúráját – a jelentkezési felület előreláthatóan 2017. július 28-án nyílik meg, a jelentkezési határidő pedig: augusztus 7., hétfő éjfél!

5. Várj! Ha vizsgaköteles szakra jelentkeztél (pl. osztatlan tanárszak, vagy mesterképzés) vizsgabehívót küld számodra az egyetem e-mailben. A vizsgák 2017. aug. 21-én, hétfőn délelőtt lesznek, erre számíts tehát.

6. A ponthatárok augusztus 25-én fognak kiderülni. Felvi-s profilodban látni fogod, hogy felvételt nyertél-e.

Reméljük, hamarosan a PTE legújabb hallgatói között üdvözölhetünk!